Behandelingen

De behandeling in onze trimsalon verschilt per soort hond en vacht.

Knippen
Het inkorten van de vacht door middel van een rechte schaar of lichtgebogen schaar. Honden die o.a. geknipt worden: Poedel, Bichon Friche, Malthezer, Shih Tzu.

Scheren
Het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse. Er zijn verschillende lengtes scheerkoppen die je op de tondeuse kan zetten. Scheren betekent niet meteen helemaal kaal. Je hebt scheerkoppen van 1mm t/m 16 mm. Honden die o.a. geschoren worden: Poedel, Bichon Friche, Malthezer, Shih Tzu.

Plukken
Het plukken van de hond houdt in dat de bovenharen van de vacht eruit getrokken worden en dat de onderharen blijven zitten. De vacht moet hierbij goed “plukrijp” zijn, want anders irriteert het de huid en is het dus vervelend voor de hond. Tijdens het plukken van de vacht kan het voorkomen dat de hond nauwelijks of geen ondervacht heeft, dit houd in dat de hond er vrij kaal gaat uitzien na het plukken.
Plukken kun je doen op de volgende manieren:
– Plukken met duim en wijsvinger
– plukken met een trimduim waardoor je meer grip hebt
– pukken met een trim-mes
Honden die geplukt worden zijn bijvoorbeeld de Bouvier, Cairn Terrier, West Highland White Terrier, ruwharige Teckel.

Effileren
Met de effileerschaar kun je de vacht op een natuurlijke wijze inkorten en uitdunnen. Rassen die geeffileerd worden: Golden Retriever, Spaniels.

Elke behandeling is inclusief:
– wassen en föhnen van de gehele hond
– nagels knippen
– haren uit de oren halen en indien nodig schoonmaken
– indien nodig anaalklieren legen
– lekker luchtje, speciaal voor honden, zodat de hond weer heerlijk fris ruikt